NDS ENERGY

Italijanska kakovost ter zanesljivost.

NDS Energy je bil vedno zavezan raziskavam in razvoju tehnoloških izdelkov, povezanih z energijo v gibanju.

Izhajajoč iz globokega poznavanja sveta akumulatorjev – utripajočega srca vseh mobilnih sistemov, ki zahtevajo napajanje – je inženirska ekipa NDS razvila in zgradila celoten energetski ekosistem, ki temelji na energetskih zahtevah v vozilu.

Danes imamo popoln energetski ekosistem:

 • Baterije za: avtodome, čolne, profesionalna vozila, električna vozila.
 • Polnilni sistemi: 12V in 24V polnilniki baterij, solarni regulatorji.
 • Pretvornik: DC / DC, Charge Booster.
 • Sončna energija: fotovoltaične plošče in regulatorji.
 • 12V in 24V pretvornik.
 • Upravljanje in nadzor: upravljalniki z več baterijami z zaslonom in prikazi stanja napolnjenosti.

Baterije

3LION SYSTEM je litijev sistem, ki temelji na baterijah s tehnologijo LiFePO4 z BMS (Battery Management System) v bateriji.

Vse to, v kombinaciji z namensko montažo, zagotavlja najboljšo učinkovitost v storitvenem sektorju ob največji varnosti. Termično stabilna kemija (LiFePO4) (zahvaljujoč elementu Iron) omogoča izključitev kakršnega koli tveganja, zaradi česar je 3LION popolna litijeva baterija za kamperje.

Napredni BMS, integriran v baterijo, vam omogoča varno uporabo težkih bremen, BMS nenehno uravnoveša celice, ki sestavljajo baterijo in spremlja vrednosti, kot so: napetost, tok, temperatura, notranji upor, itd …, pri čemer baterija vedno ohranja maksimalno učinkovitost.

Prednosti 3LION sistema:

HITRO POLNJENJE

Visoke tokove polnjenja, ki prihajajo iz alternatorja pri delujočem vozilu, lahko upravljate s 3 LINK ali z DC-DC, ki ustvarja prednostno in varno polnilno linijo, ne da bi pri tem obremenjevali prvotni sistem avtodoma; tudi s popolnoma izpraznjeno baterijo 3LION, bo dovolj, da motor vozila deluje 30 minut, da zagotovite en dan avtonomije.

NIČ VZDRŽEVANJA

Notranja kemija in elektronika sta združeni, da ta tip baterije ne potrebuje vzdrževanja. Ne bo več treba skrbeti za sulfatiranje, iz katerega je ta posebna sestava izvzeta, niti za škodo zaradi globokih izpustov, ki so jih prej povzročile svinčeve baterije.

60 % MANJŠA TEŽA

Kemija (LiFePO4) z zelo visoko energijsko gostoto naredi 3LION koncentrat moči, prihranki pri teži pa so neverjetni: Več kot 60 % manj teže kot svinčena/kislinska baterija enake kapacitete.

VISOKO ŠTEVILO CIKLOV

Cikli polnjenja litijeve baterije se lahko zdijo skoraj neskončni, saj dosežejo približno 5-krat več kot pri tradicionalnih baterijah, v nekaterih primerih celo presegajo zastarelost vozila! Možno je doseči 2500 ciklov z globino praznjenja 80%, vendar z izogibanjem prevelikim izpustom lahko dosežejo tudi do 5000!

ODPOREN NA TEŽKE OBREMENITVE

Nizka notranja upornost in posebna elektrokemična sestava omogočata, da brez poškodb podpirata visoke razelektritvene tokove, zato se baterije 3LION “ne bojijo” uporabe klimatskih naprav, kavnih avtomatov, sušilnikov za lase, uporabe inverterjev na splošno itd. Do 4 ure s klimatsko napravo in z do 2-kratno zmogljivostjo klasične baterije.

VARNO IN ZANESLJIVO

Kemija (LiFePO4) daje bateriji prirojeno termodinamično stabilnost, zmogljiv integriran BMS ščiti baterijo pred kratkim stikom/inverzijo polarnosti, prenapetostjo, prekomernim praznjenjem, previsoko temperaturo in končno sledenjem našim konfiguracijam A ali B.

ENERGIJSKI SERVIS PSB

Novi DC-DC serije POWER SERVICE PSB so zmogljivi potovalni polnilci, zelo učinkoviti tudi v primeru naprav Smart Alternator (Euro 6).

Zaradi visokih polnilnih tokov (do 80 A) so PSB -ji idealni za hitro polnjenje litijevih baterij ali tradicionalnih sistemov visoke zmogljivosti; Tehnologija Buck Booster stabilizira polnjenje, zaradi česar je PSB idealen za vsa vozila ali čolne, kjer je pomembno hitro in pravilno polnjenje servisnih baterij katere koli tehnologije: Lithium LiFePO4, AGM, Gel, Free Acid.

Vsi PSB so opremljeni z inteligentnim sistemom OPTICHARGE, ki optimizira zmogljivost in izkoristek servisnih baterij, zahvaljujoč izbiri specifične krivulje polnjenja za vsako tehnologijo in algoritmu za analizo stanja napolnjenosti, ki ga je v celoti razvila programska ekipa NDS.

POWER SERVICE PSB je edina naprava na trgu opremljena z AUX priključkom, ki omogoča integracijo PSB tudi v vozila z že obstoječimi sistemi za polnjenje. Ko je vozilo v gibanju, AUX rele premakne vse obremenitve, ki so priključene v krmilni enoti na akumulator motorja, s čimer zaobide obstoječo vzporedno polnilno povezavo. Na ta način se servisna baterija polni neposredno, z maksimalno zmogljivostjo.

Poleg moči je pomembna tudi varnost, zato zaščitni sistemi PSB preprečujejo obremenitev alternatorja in izčrpanost akumulatorja motorja.

GLAVNE ZNAČILNOSTI:

 • Moč do 80A
 • Nastavljiva moč polnjenja (za bolj zmogljive modele)
 • Do 8 faz polnjenja
 • Tehnologija Buck Booster za izjemno stabilno polnjenje
 • Aux bypass za neposredno povezavo dodatnih bremen na alternator
 • Vdelana programska oprema Opticharge
 • Komunikacijski protokol N-Bus
 • Opcijski prikazovalnik avtobusa
 • Specifična krivulja polnjenja za baterije: litij LiFePO4, AGM, gel, prosta kislina
 • Alternator in akumulator motorja sta vedno varna pred prevelikimi ali nepričakovanimi obremenitvami in prenizko napetostjo

Napajanje – Powerservice

POWERSERVICE DC-DC je pravi potovalni polnilnik, ki lahko napolni servisne baterije v krajšem času kot sam alternator.

POWERSERVICE je na voljo v 3 različnih različicah PLUS in GOLD, popolnoma samodejno polni servisne baterije, nameščene na avtodomih, čolnih, reševalnih vozilih in posebnih vozilih.

Različici plus in gold vključujeta krmilnik polnjenja za upravljanje sončnih kolektorjev in 230V omrežni polnilnik, ki združuje 3 različne polnilne naprave v eni sami napravi! Naprava, ki jo upravlja mikroprocesor, zagotavlja popolno polnjenje v polovičnem času v primerjavi z alternatorjem in tako nudi večjo avtonomijo med vašimi postanki.

To je mogoče tudi zahvaljujoč optimizaciji 4 krivulj polnjenja, ki jih lahko izberete s stikalom. Le-ta vam omogoča izbiro vrste baterije, ki jo želite polniti (iz litija, AGM, gela, proste kisline).
Vsaka krivulja polnjenja je razdeljena na 5 faz, vključno s fazo Desulfation, ki poleg zagotavljanja popolnega polnjenja omogoča izboljšanje splošne učinkovitosti baterije, tako, da pomaga obnoviti raven učinkovitosti po daljših postankih in podaljšuje njeno življenjsko dobo.

Pametni pomnilnik

SMART CHARGER je linija naprednih polnilnikov baterij, opremljenih z naprednim mikroprocesorjem, ki izpolnjujejo dnevne potrebe za aplikacije, kot so čolnarjenje, motorna kolesa, avtomobili itd.
Odvisno od modela izvede do 9 korakov polnjenja; različne faze vključujejo diagnozo, ki preveri, ali je baterija sposobna sprejeti in vzdrževati napolnjenost.

FUNKCIJE PAMETNEGA POMNILNIKA:

 • Vklopi in igraj
 • Pametno polnjenje
 • Zaščita IP65
 • Do 9 stopenj polnjenja
 • Enostavno za uporabo

SMART – IN

SMART – IN je serija 12v 220v čistih (sinus) valov in modificiranih valovnih pretvornikov (ali 24v 220V za nekatere modele), ki izstopa po kvaliteti izdelave in dizajnu.

Zasnovan je tako, da zagotavlja visoko zmogljivost, največjo varnost, zanesljivost in predvsem tiho delovanje, kar je pomembno za tiste, ki vgrajujejo pretvornik v potniški prostor. Zaradi sprejetja nekaterih posebnih inženirskih rešitev so pretvorniki SMART – IN primerni tudi za profesionalno uporabo.

Družina SMART – IN se pogosto uporablja kot pretvornik za kamperje, razsmernik za avtomobile in je sestavljen iz dveh linij: Modified in Pure, za katerega je značilna vrsta izhodnega vala. Dve liniji izdelkov pokrivata različne moči od 400 W do 3000 W, z možnostjo (za nekatere modele) vhodne napetosti 24 V.

SMART- IN se lahko uporablja kot inverterske klimatske naprave, inverterske klimatske naprave, predvsem pa v čisto valovni različici za napajanje vse najbolj izpopolnjene elektronike, kot so televizorji, osebni računalniki ter vsa profesionalna in zdravstvena oprema.

Čisti ali spremenjeni val?

Smart-In Pure s komponentami na visoki ravni ustvarja izhod 230 V “čisti sinusni val”, enak tip domačega omrežja. Bistvena rešitev za občutljive in dragocene naprave, kot so prenosni računalniki, klimatske naprave, kavni avtomati.

Smart-In Modified, z relativno preprostejšim in cenejšim električnim vezjem kot različica Pure, ustvarja “modificiran sinusni val”, podoben kvadratnemu valu. Ta serija je priporočljiva za enostavnejšo uporabo, kot je razsvetljava, uporovne obremenitve itd. Ne pozabite: spremenjeni val bi lahko skrajšal življenjsko dobo vaših naprav.